Familiedag aan VU

Nieuws | de redactie
31 oktober 2011 | Opnieuw organiseert de VU een bijeenkomst voor de familie van 'eerste generatie studenten'. Voor velen van hen is het kennis maken met een universiteit, het studeren aldaar en het studentenleven geen vanzelfsprekendheid.

Studenten van wie ouders een universitairestudie volgden, hebben het voordeel dat zij makkelijkervertrouwd raken met de universiteit dan studenten waarvan de oudersgeen hoger onderwijs hebben genoten.

Ouders zijn een belangrijke beïnvloeder bij de studiekeuzevan zoon of dochter. Verder kunnen zij een bijdrage leveren aan hetstudiesucces en de carrièrekansen van hun kinderen door hen testimuleren naast het reguliere onderwijs ook op andere manierenactief te zijn binnen de universiteit, zoals het (actieve)lidmaatschap van studie- en faculteitsverenigingen.

Reilen en zeilen

Doel van de Familiedag is studenten die niet afkomstig zijn uiteen dergelijk ‘academisch milieu’ met hun ouders en overigefamilieleden het dagelijkse reilen en zeilen binnen deuniversiteit te alten ervaren. Bijvoorbeeld ook door ze kennis telaten maken met allerlei vormen van activiteiten en begeleiding diebeschikbaar zijn.

Contacten met andere ouders/familieleden, andere eerstegeneratie-studenten, alumni, docenten en overige vertegenwoordigersvan de VU op de Familiedag kunnen tot nieuwe netwerken leiden enmeer begrip van wat studeren aan een universiteit nu preciesinhoudt. Er worden diverse presentaties gehouden, onder meer overde VU als academische instelling en voorzieningen die er voorstudenten zijn. Aan de hand van een voorbeeldcollege en eenrondleiding over de campus krijgt de familie een goede indruk watstuderen inhoudt en proeven zij de sfeer op de VU.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK