Sollicitatiecoach voor HBO-student

Nieuws | de redactie
10 oktober 2011 | Hoe komt een student in tijden van economische malaise toch optimaal voor de dag? Solliciteren kun je leren en Monsterboard trekt daarvoor de hogescholen langs.

Studenten die binnenkort de arbeidsmarkt opgaan zullen alsgevolg van de economische crisis hevige concurrentie ondervinden opde arbeidsmarkt. Om die studenten een steuntje in de rug te gevenstart Monsterboard.nl morgen met een ‘College Tour’ langseen aantal hogescholen in Nederland. Experts van deze loopbaansitezijn gedurende een middag beschikbaar voor carrière- ensollicitatieadvies. 

“Het goed formuleren van duidelijke carrièredoelen en een goedCV zijn essentiële onderdelen van het sollicitatieproces. Studentenzullen wij hier tijdens de ‘College Tour’ advies overgeven”, zegt Freek Jordans hierover. Hij treedt op alscarrièrecoach van Monsterboard.

Je ‘eigen merk’ op het web

“In deze tijd van economische crisis is het bovendien zaak je opzoveel mogelijk vlakken te onderscheiden van andere kandidaten. Nusteeds meer werkgevers via social media een beeld proberen tekrijgen van sollicitanten zien wij het als onze taak om iedereen dekansen in te laten zien van een autenthiek en eigen online profiel.Tijdens de ‘College Tour’ gaan we hier uitgebreid op in.” Gedurendede ‘College Tour’ geeft Freek Jordans een presentatie over hoestudenten het beste een onderscheidend CV kunnen opstellen.

Joost Geurtsen, expert op het gebied van social media,presenteert de beste methoden om online personal branding in tezetten. Beiden zijn gedurende de middag beschikbaar voorpersoonlijk advies. Studenten kunnen ook bij een fotostand terechtom een zakelijke profielfoto voor social media kanalen te latenmaken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK