Techniekstudent exposeert koninklijk

Nieuws | de redactie
24 oktober 2011 | Pascal Bastiaenen studeert techniek bij Avans, maar zijn schilderwerk hangt in het Paleis op de Dam, want hij was genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst.

De Avansstudent studeerde namelijk in 2005 af aan de Academievoor Kunst en Vormgeving|St. Joost en is vervolgens doorgegaan inde techniekrichting bij de opleiding Architectuur. Met zijn werkals schilder kon hij op gaan voor de Koninklijke Prijs voor deVrije Schilderkunst.

Helaas heeft Bastiaenen een van de vier prijzen dit jaar nietkunnen winnen, vertelt hij aan Punt. “In eerste instantie was ikwel een beetje teleurgesteld, maar het is veel waard om bij zo’ngezelschap te zijn en het feit dat mijn kunst nu te zien is in hetPaleis op de Dam is hartstikke leuk. Uiteindelijk ben je alskunstenaar natuurlijk vooral op zoek naar erkenning. Zo’n prijs isdan leuk, maar als mensen je werk kopen, is dat het grootstecompliment.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK