Dag van de Excellentie 21 juni

Nieuws | de redactie
18 juni 2012 | De winnaars van de HO-webranking 2012, de onderwijstop van Harvard, Echo Award winnaar Mitchell Esajas, deeltjesjagers, onderzoekers en bedrijfsleven dragen allemaal bij aan 'de Dag van de Excellentie' op 21 juni. Komt u ook meedenken over excellent docentschap?

Elk jaar wordt het academisch jaar afgerond met een feestelijk,inhoudsrijk evenement georganiseerd door het Sirius Programma enScienceGuide. Graag nodigen we u van harte uit voor deze Dag van deExcellentie op 21 juni 2012. In Delft, op een unieke, zeerexcellente plek: bij het Majorana-deeltje.

U kunt deelnemen aan een uitzonderlijke rondleiding in het labwaar de Majorana-jagers hun ontdekking deden. Meldt u dit graagvooraf bij ons op toptien@scienceguide.nl enkom naar Het Kavli Instituut – Lorentzweg 1 – 2628 CJ Delft.

Het programma met de sprekers en discussie wordt verderverzorgd in de oude fabriek, nu gloednieuw centrum voorcultuur: Lijm en Cultuur – Rotterdamseweg 270 – 2628 AT Delft.Routebeschrijving vindt u hier. 

Het programma ziet er als volgt uit:

Om 12.30 uur start deeerste rondleiding door het lab van deMajorana-jagers van professor Leo Kouwenhoven bij Het KavliInstituut.

13.30 uur         Inloop met koffieen thee en iets te te eten voor nog niet geluncht hebben

14.00 uur         Welkomstwoorddoor PG Kroeger namens Sirius en ScienceGuide

14:05uur        Opening plenaire deel door dagvoorzitter FaridTabarki, dit voorjaar uitgeroepen door de toppersin zijn vak tot Trendwatcher of the Year 2012-2013

14.10uur        Presentatie van de derde jaarlijkse webranking vanhet hoger onderwijs door Nico van Hemert(managing partner Strategy on Demand).

Voor de derde keer heeft consultancybureau Strategy on Demandonderzoek gedaan naar de webprestie van het hoger onderwijs. Intwee rankings van HBO en WO instellingen presenteren zij deresultaten aan de hand van een reeks inhoudelijke criteria enbenchmarks. De winnaars in beide categorie wordenbekroond met de jaarlijkse HO-Web Award.

14:30uur        Keynote lezing vanuit Harvard/Roosevelt

Introductie door de executive director van het Derek Bok Center vanHarvard voor excellent docentschap, Terry Aladjem. Lezing doorBarbara Oomen, Dean van deRoosevelt Academy, over belang van dit thema en de lessen uit desamenwerking met Harvard daarbij

14.55 uur         Introductie van derondetafelgesprekken met de deelnemers door dagvoorzitter: Wat doenwe nu echt aan het aanzien van de docen? Leiden we haar en hem nietnog steeds te veel op voor de wereld van 30 jaar geleden? Hoeblijf je docent en als HO-instelling aan de top van jelerend vermogen?

15:00 uur         Pauze

15:20uur         Rondetafelgesprekkendoor de deelnemers en sprekers

Uw opdracht: formuleer voor per thema één kernachtig punt datde inzet moet zijn voor de Obama Summit van maart 2013 in amsterdamover Excellentie in Docentachap.

16.15 uur        Panel in debat met dedeelnemers aan de ronde tafels

Peter Wieringa (hoogleraarMan-Machine Systems en vice-rector TU Delft)

Mitchell Esajas (winnaar ECHOAward, initiator New Urban Collective)

Barbara Oomen (Dean van deRoosevelt Academy)

Gerard Jacobs (Oud-Philips Singapore, nudirecteur Jet-Net)

Wolter Paans (lectoraat ExcellentieHanze Hogeschool)

16.45 uur         Vincent Mourik, promovendus,co-auteur en Majorana-jager bij prof. bij Leo Kouwenhoven,vertelt over het belang van excellent docentschap, juistook voor baanbrekend onderzoek als het ontdekken van datdeeltje

16.55uur        Afsluiting van het Academisch Jaar en blik vooruit op eenexcellent collegejaar 2012-2013 door dagvoorzitter FaridTabarki

17:00uur         Borrel


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK