Leraar met X-factor naar Hanze

Nieuws | de redactie
27 augustus 2012 | Thoshi Kanamori is een leraar met de X-factor. Op de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool zijn promovendi momenteel op zoek naar deze X-factor in het lesgeven van leerlingen met extra zorgbehoefte. Op 12 september komt Kanamori daarom naar Groningen.

Kanamori is misschien wel de bekendste leraar van Japan. De65-jarige pedagoog en filosoof werd wereldberoemd om zijn rol in dedocumentaire ‘Children Full of Life‘ die in 2003 een hit werdop YouTube. Kanamori laat daarin zien hoe je op een inspirerendemanier omgaat met kinderen met een speciale zorgbehoefte.

Op initiatief van de organisatie ‘het kind‘ reist Thoshiro Kanamori tussen 3 en12 september door Nederland om zijn verhaal te vertellen. Op 12september doet de Japanner daarbij de Pedagogische Academie van deHanzehogeschool aan. Promovendi aldaar zijn momenteel bezig metonderzoek naar de X-factor van leraren in het lesgeven aan kinderenmet extra zorgbehoefte. Kanamori wordt gezien als een voorbeeld vaneen docent met deze X-factor.

Het is mogelijk de bijeenkomst in Groningen bij te wonen.Kaarten kunnen worden besteld via de website van de Hanzehogeschool. In oktober zalde Hanzehogeschool ook in het teken staan van excellent docentschapin het hoger onderwijs. Dan organiseert lector Marca Wolfensbergerde conferentie ‘Evoking Excellence in HigherEducation and Beyond’. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK