Praktijk van onderzoek aan de voorhoede

Nieuws | de redactie
18 december 2012 | Onderzoek in de 21e eeuw is ondenkbaar zonder ICT-middelen en -methoden. Het SURF Research and Innovation Event komt met praktijkvoorbeelden van innovatief en creatief ICT-gebruik in al zijn verschijningsvormen. Big Data en eScience voor het eerst te gast in het HBO.

Onderzoekers toen op 28 februari bij de Haagse Hogeschool hoe  multidisciplinair en data-intensief onderzoek wordt ondersteund en versterkt door en met ICT. Deze onderzoeksresultaten kunnen leiden tot nieuwe inzichten en grensverleggende onderzoeksvragen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden inspireren zij collega-onderzoekers over de toegevoegde waarde van ICT voor hun eigen onderzoek.

Meer tijd, meer interdisciplinair

De wens van onderzoekers staat centraal bij het aanbieden van een ICT-infrastructuur. Onderzoekers kunnen gebruikmaken van op maat geleverde rekenkracht, netwerkdiensten en opslagfaciliteiten. Door slimme ICT-toepassingen kunnen ze meer tijd blijven besteden aan hun daadwerkelijke onderzoek. Zij worden bijvoorbeeld niet zelf belast met het uitzetten van omvangrijke rekenopdrachten of met het analyseren van grote datasets.

SURF en haar werkmaatschappijen zorgen ervoor dat dit automatisch wordt geregeld en geven support. Onderzoekers kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk (een gedeelte van de) gegevens opvragen die zij op dat moment nodig hebben.

Het Event nodigt onderzoekers en hun ondersteuners uit zich te laten inspireren door onderzoek waarin wetenschappers gebruikmaken van innovatieve  en creatieve ICT-oplossingen. De dag biedt uiteenlopende best practices vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines.

Het programma omvat ruim 20 parallelsessies met praktijkvoorbeelden en twee keynote sprekers. De sessies zijn ingedeeld in de volgende thema’s:

-Big Data & eScience

-Collaboration & Polydisciplinarity

-Making Connections

-Citizen Science & Social Media

De voertaal is Engels. Inschrijven is hier mogelijk vanaf 19 december 2012


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK