Nederlandse excellentie in beeld

Nieuws | de redactie
18 december 2012 | Wereldwijd kijkt men in het hoger onderwijs naar kansen voor meer variëteit, om bij massaal aanbod toch meer maatwerk te bieden aan divers talent. De National Collegiate Honors Council in de USA kijkt nu sterk naar Nederland en de ervaringen met Sirius en andere excellentietrajecten.

In hun uitgave “Honors Around the Globe” is een reeks van mensen die actief zijn in de programma’s die door Sirius in HBO en Wo in gang zijn gezet als auteurs over hun ervaringen aan het woord. Niet alleen lector Marca Wolfensberger van de Hanzehogeschool, die vrijdag daarop bovendien promoveert aan de UU, maar ook John Zubizarreta, ooit in de USA docent van het jaar en president van de Hnors Council. Hij was een van de sprekers op het recente Sirius-congres, waarin internationale ervaringen op dit terrein werden gedeeld.

U leest het journal van de National Collegiate Honors Council met de reeks bijdragen over Nederland hier.

Het meest recente interview met John Zubizarreta over zijn ervaringen in de USA en in ons land leest u hier

De inzet van lector Wolfensberger voor de Sirius-conferentie leest u hier. Zij vertelt daarin onder meer: “Toen we zo’n vijftien jaar geleden op de UU bij geowetenschappen begonnen met een volledig honours traject, zei Wim van den Doel (Decaan Geesteswetenschappen Universiteit Leiden) dat dat het begin was van een stille revolutie.”

 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK