UM-rector naar hogeschool

Nieuws | de redactie
10 december 2012 | Gerard Mols wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hogeschool Zuyd. Hij kent het Limburgs hoger onderwijs als weinig anderen, als oud-rector magnificus van de Universiteit Maastricht. Er is ook een extra goede reden zo'n zwaargewicht aan te trekken, zo blijkt.

Mols heeft als rector het internationale en hoogwaardige profiel van de UM krachtig mede vorm en inhoud gegeven. Grote projecten als de Chemelot Campus en de Maastricht Health Campus, waarin ook de Hogeschool Zuyd meewerkt, zijn in dat verband tot stand gekomen.

Nu hij is opgevolgd door rector Luc Soete blijft Mols actief als hoogleraar  strafrecht en strafprocesrecht in Maastricht, maar ook als professor als Yogyakarta. Daar komt nu deze voorzittersrol bij de HBO-collega in het zuiden van Limburg bij.

Stevige versterking

Zuyd heeft met Mols een stevige inhoudelijke en bestuurlijke versterking in huis gehaald. Dat de hogeschool deze ook goed kan gebruiken, blijkt uit een ander bericht vanuit Zuyd. Men heeft zich teruggetrokken uit de procedure bij de NVAO om te komen tot een zogeheten instellingstoets.

Daarmee zou de werking van het integrale systeem van borging van kwaliteit binnen de instelling gevalideerd worden. Intussen was vastgesteld, dat de impact van belangrijke interne veranderingen zodanig was, dat hun effecten op het geheel van de kwaliteitszorg nog onvoldoende doeltreffend hebbben kunnen doorwerken. Men heeft daarom besloten pas na een volledige studiecyclus van de opleidingen alsnog de audit te laten doen die de basis kan leggen voor een instellingsaccreditatie.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK