Studenten halen bedrijven uit spiraal omlaag

Nieuws | de redactie
6 februari 2013 | Veel ondernemers hebben moeite het hoofd boven water te houden. Studenten economie van de Hogeschool Rotterdam helpen hen met het op orde maken van de boekhouding en hulpmiddelen voor zelfredzaamheid. In een jaar groeide het van 70 naar 200 bedrijven die goed verder kunnen.

Het armoedeprobleem bij ondernemers in Rotterdam werd onlangs gesignaleerd door de gemeente. Dit terwijl juist de ondernemers de drijvende kracht van de stedelijke economie zijn. Het Leerwerkbedrijf De Rotterdamse Zaak (DRZ) helpt hen daarom met concrete ondersteuning, gericht op duurzaam herstel.

Zelfredzaamheid centraal

Onder regie van het Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap van Hogeschool Rotterdam, krijgen de ondernemers hulp aangeboden van economische studenten om bedrijven weer een positieve koers te laten inzetten. Het op orde maken van de boekhouding en het bieden van handvaten voor zelfredzaamheid staan centraal. De studenten verdienen met hun werk studiepunten en doen praktijkervaring op.

In 2012 kregen 70 ondernemers concrete ondersteuning vanuit DRZ. In 2013 loopt dit aantal naar verwachting op tot 200. Ook wordt de aanpak op termijn multidisciplinair. De Rotterdamse Zaak bundelt en integreert de kennis van verschillende disciplines binnen de commerciële, economische en de bedrijfskundige sector. Het ondernemingsplan, financieel advies, een marketingplan: de studenten helpen de ondernemer weer aan een gezonde bedrijfsvoering.

De Rotterdamse Zaak wordt gevormd door een driehoek van Hogeschool-studenten, ondernemers én leden van het Ondernemersklankbord, in samenwerking met het Regionaal Bureau Zelfstandigen en Ondernemershuis Zuid. De samenwerking wordt momenteel met interesse door andere gemeenten gevolgd. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK