Fiscal cliff verdrukt onderwijs

Nieuws | de redactie
8 maart 2013 | Zware tijden voor Arne Duncan. De fiscal cliff betekent een klap voor zijn investeringen in scholen en leraren. Duncan opent campagne om Congres op andere gedachten te brengen. Zo’n driekwart van de Amerikaanse schooldistrictleiders verwachten te moeten gaan snijden in banen in het onderwijs.

In zijn blog op de site van het ministerie van Onderwijs uit Duncan zijn onvrede over de klap die de onderwijssector mogelijk wacht. “It is a particular shame that among the earliest and worst hurt are schools that serve large numbers of military families and those on tribal land serving Native American students.”

Klappen voor public schools

Duncan stelt dat met name de ‘public schools’ de bezuinigingen zullen voelen en geeft daarbij een aantal voorbeelden. “Window Rock Unified School District, in Fort Defiance, Arizona, serves 2,400 students in the capital of the Navajo Nation. Two-thirds are homeless or live in substandard housing. Anticipating the cuts that sequestration would make to Impact Aid and other federal programs that amount to 60 percent of her budget.”

Volgens Duncan zullen de financiële klappen als gevolg van de ‘fiscal’ cliff een groot deel van het onderwijs zo hard raken dat grote ontslagrondes onvermijdelijk zijn. “more than three quarters of school district leaders indicated their district would have to eliminate jobs as a result of sequestration.” Uit recent onderzoek is gebleken dat dit mogelijk 40.000 docenten hun baan kan kosten.

Niet bezuinigen, maar slim investeren

Onderwijsminister Duncan roept Congres dan ook op om niet simpelweg te bezuinigen omdat het de ontwikkeling van het Amerikaanse onderwijssysteem ernstig kan schaden. “Let’s make smart investments. Let’s fund preschool for all children. Let’s redesign high schools to prepare students to succeed in college and our workforce. Let’s make college more affordable,” stelt Duncan dan ook. “I urge Congress to undo this policy, which will only hurt children and our nation.”

U leest de volledige blog van Arne Duncan hier


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK