Rullmann voorzitter SURF

Nieuws | de redactie
28 april 2014 | Stichting SURF heeft een nieuwe voorzitter. Paul Rullmann die vorig jaar vertrok bij de TU Delft, gaat zich bezighouden met dat wat hij destijds al zei te gaan missen. Het is namelijk “best explosief wat zich aandient.”

Paul Rullmann gaat als voorzitter van SURF onder meer invulling geven aan de vernieuwing van de SURF-organisatie en het nieuwe Meerjarenplan 2015-2018, waarvoor hij als voorzitter van de Wetenschappelijk Technische Raad (WTR) van SURF mede de basis legde.

Wereldtop

De oud-bestuurder van de TU Delft die afgelopen week unaniem benoemd werd, noemt de e-infrastructuur voor het hoger onderwijs en onderzoek uniek in reikwijdte en kwaliteit. “Ze behoort dankzij SURF tot de wereldtop. Het is een nationaal belang om dat ook zo te houden. Daar maak ik me graag sterk voor.”

Toen Rullmann vorig jaar maart vertrok bij de TU Delft, sprak hij uitgebreid met ScienceGuide en liet onder meer zijn licht schijnen over de ontwikkelingen waar het Nederlands hoger onderwijs zich voor geplaatst zag. En zijn handen bleken nog steeds te jeuken. “Ik had de revolutionaire ontwikkelingen in ons WO-bestel, met de trend naar open education en de internationalisering, nog best een paar jaar van nabij willen meemaken. Dat is toch fantastisch?”

Opvolger van Lundqvist

Met zijn benoeming bij SURF krijgt Rullmann nu bij uitstek de kans om die ontwikkelingen van heel dichtbij mee te maken en de koers te bepalen. Rullmann die als lid van de Wetenschappelijk Technische Raad (WTR) al nadrukkelijk betrokken was bij SURF, neemt als voorzitter het stokje over van Amandus Lundqvist die na een periode van vier jaar afscheid neemt. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK