MOOCs voor topatleten

Nieuws | de redactie
8 augustus 2014 | Studie en topsport is voor veel atleten een moeizame combinatie. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wil MOOCs inzetten om atleten online in hun onderwijsbehoefte tegemoet te komen. Op een eigen platform zijn onlangs de eerste cursussen gepresenteerd.

Het IOC ziet in de ‘Athlete MOOC’ een “innovatieve nieuwe manier voor topatleten om te studeren tijdens het trainen. Iedereen heeft toegang tot de ICO Athlete MOOC, waar je ook bent. Alle cursussen zijn gratis.”

Les van rugbycoach

Op het speciaal door het IOC ingerichte MOOC-platform zijn inmiddels drie cursussen beschikbaar, te weten ‘Sports Psychology’, ‘Sport  Technology’ en ‘Knowledge is golden’. De vakken worden aangeboden door respectievelijk de University of Queensland, de Ecole Polytechnique Féderale de Lausanne’ en door rugbycoach Sir Clive Woodward.

Zoals het IOC aangeeft, zijn alle onderdelen van de cursus op elk mogelijk moment door de atleten te volgen. Daarmee verschillen de MOOCs van het IOC wezenlijk van vergelijkbare programma’s op bijvoorbeeld Coursera en edX. Daar kennen de vakken namelijk een vaste begindatum en worden er wekelijks nieuwe onderdelen toegevoegd.

Goud, Zilver, Brons

Omdat het topatleten blijven, is op het MOOC-platform een goud-zilver-brons systeem ingevoerd voor het succesvol afronden van de cursussen. Studenten die voor alle drie de cursussen een gouden plak in de wacht slepen ligt mogelijk zelfs een prijs te wachten. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK