André Kuipers wereldster

Nieuws | de redactie
6 oktober 2014 | André Kuipers is op twitter een wereldster. Hij staat op 7 in de lijst van meest gevolgde wetenschappers in social media. Hij laat daarmee mensen als Richard Florida, Tim Berners Lee, Joseph Stiglitz en Oliver Sacks bijvoorbeeld achter zich. Met slangen en reptielen kom je trouwens ook ver.

Science heeft een lijst opgesteld van de meest aanwezigen op social media en verwerkte een massale kritische reactie daarop in een nu definitieve lijst. ‘Onze’ @astro­_andre komt daarin op plaats 7. Hij staat net onder Paul Krugman en Richard Dawkins en net boven grote namen als Nouriel Roubini en Jeffrey Sachs.

7 vrouwen in top 50….

Het blad en de site vertellen hoe zij met de kritiek op hun eerste lijstje zijn omgegaan: “We added anyone suggested to Science who met our criteria and who had more than 11,600 followers, enough to qualify for 50th position in the original list. We also opened the list to economists, as their field has its own Nobel Prize and is represented by one of the sections of AAAS (the publisher of Science).”

“The result: Our list more than doubled in size and now includes a large number of newly added women. But few women cracked the revised list’s top 50—just seven—which now has a threshold of more than 33,000 followers, versus 11,600 in the original list. The newly added economists, 18 in total, are partly to blame; they are highly followed on Twitter and are predominantly male.”

In de lijst komt nog 1 andere Nederlander met een hoog profiel als wetenschapper in de virtuele media voor. Nee, niet Thierry Baudet…. Het is Freek Vonk van Naturalis. De volledige lijst vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK