Duits eerbewijs voor HAN-docent

Nieuws | de redactie
7 november 2014 | HAN-docent Willi Kisters heeft de ‘Deutscher Bürgerpreis’, de grootste vrijwilligerswerkprijs in Duitsland gewonnen. Zijn project voor geestelijk gehandicapte kinderen, 'Unternehmen Zündkerze', kreeg de meeste stemmen voor de publieksprijs van 2014. ‘Onderneming Bougie’ is dan ook zeer creatief.

Willi Kisters doceert aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en won met zijn initiatief ‘Unternehmen Zündkerze’ (Onderneming Bougie) de grootste vrijwilligerswerkprijs van Duitsland in de categorie ‘publieksprijs’. Het leverde Kisters en zijn team een video-award en een geldbedrag van € 5.000,- op.

Het oordeel van de jury was: ‘Sterke beelden, sterke betrokkenheid; dat gaf de doorslag in laatste ronde in de strijd om de Video Award 2014 publieksprijs.’ De jury prees ook de levende community, waarin de bevordering van diversiteit central staat.

Crossen in de zijspan

Een keer per jaar nodigt ‘Unternehmen Zündkerze’ gehandicapte kinderen en jongeren uit om zich uit te leven op een ??motorfiets. Via een special programma genieten ze als passagier van een tour op een motorfiets en/of in de zijspan. De informele samenwerking en de bevordering van tolerantie zijn bijzonder belangrijk voor de vrijwilligers uit Sonsbeck. Zündkerze is het Duitse woord voor ‘bougie’, een onderdeel van het ontstekingssysteem van een mengselmotor.

De vrijwilligersvereniging ‘Zündkerze’ is een motorrun voor mensen met een beperking, maar ook een motorrun waar alle deelnemers van profiteren. Kisters heeft het initiatief in 1999 opgericht en is er nog steeds actief in. Een jaar geleden heeft hij ook HAN-minorstudenten ‘Menschen mit geistiger Behinderung’ in de deeltijdopleiding bij dit project betrokken. Zij hebben een drempelvrije website voor de vereniging opgezet.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK