Sportonderwijs op maat brengen

Nieuws | de redactie
18 november 2014 | “Er wordt nog heel veel klassiek lesgegeven.” Lector Remo Mombarg (Hanzehogeschool) wil daar verandering in gaan brengen. “We moeten kijken welke sport past bij welk kind, zodat kinderen plezier ervaren in sport. Dat is volgens mij het allerbelangrijkst.”

Mombarg wordt vandaag in Groningen geïnstalleerd als lector Bewegingsonderwijs en Jeugdsport. Voorafgaand zal er in een symposium ingegaan worden op de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Mombarg die studeerde aan de ALO in Groningen is al sinds 1994 als docent en onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool.

“Er wordt gelongboard, men doet aan trickbike. De wereld is veranderd en daar moeten wij ons op aanpassen,” zegt Mombarg. “Het plezier ervaren in bewegen is de motor waarop kinderen gaan én blijven sporten.”

Het lectoraat wil daarom kennis gaan ontwikkelen over de effectieve aanpak om kinderen op een plezierige, gezonde en duurzame wijze te laten sporten. De nadruk ligt daarbij op de interactie tussen leerkracht en het individuele kind, maar er wordt ook gekeken naar het sportgedrag buiten de schoolsituatie.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK