HvA volgt UvA na

Nieuws | de redactie
10 maart 2015 | Het meest opvallende in de Amsterdamse perikelen is de diepe stilte aan de HvA. Zelfs het UvA/HvA-CvB lijkt er wat beduusd van. In een intern bericht aan de medewerkers tast men zachtjes af, want “zoals u waarschijnlijk weet, is het een roerige tijd bij onze collega’s aan de UvA.”

Nu het bestuurscollege aan de docenten, studenten en activisten allerlei concessies en beloften doet, is het zaak dat ook hun HBO-collega’s erbij betrokken blijven. Daarom wordt ook hen gemeld dat nadat “een moment van bezinning ingelast” was, men nu “enkele traditionele systemen en structuren opnieuw [wil] gaan doordenken en vormgeven.” Daarover gaat het gesprek gevoerd worden “op verschillende plekken, met verschillende vertegenwoordigers van de academische gemeenschap.”

Nieuwe Hogeschool?

Wordt de HvA dus een soort woonplaats van Asterix en Obelix, “toen heel Gallië bezet was. Heel Gallië? Nee, één dorpje niet…..” Dat gevoel wil het CvB meteen wegnemen. “Als medewerker van de HvA vraagt u zich wellicht af of we ook binnen de HvA zaken opnieuw gaan doordenken en vormgeven?” Oftewel: ‘komt er nu ook een Nieuwe Hogeschool?’

Die komt er. Althans, het CvB schrijft: “Ja, dat willen we ook binnen de hogeschool gaan doen.” Sterker nog, daar praatte men “al langere tijd” over met de CMR. Geruststellend wordt eraan toegevoegd, dat de UvA-perikelen niet volledig de voortgang bij de HvA zullen kunnen of mogen bepalen. Dat klinkt zo: “Wel worden sommige zaken bij de HvA op een andere manier of een ander moment aangepakt dan bij de UvA, omdat er verschillen zijn tussen beide instellingen.” Centraal thema blijkt: ‘modernisering van beleidsvoorbereiding en medezeggenschap” en het bestuurscollege onderstreept nog maar eens dat men zich erop verheugt “dat samen met u allen te doen.” 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK