HBO lanceert raket

Nieuws | de redactie
8 april 2015 | Het is de ultieme Kuifje-droom uit het HBO. Inholland-studenten Yvar in ’t Veld en Wolraad Kempe van Luchtvaarttechnologie in Delft gaan hun zelfgebouwde raket lanceren vanaf een militaire basis. Het ruimtetuig zal met meetapparatuur en camera’s een stuk van de aarde in kaart brengen.

De twee HBO’ers ontwierpen en fabriceerden een raket van lichtgewicht materiaal voor betere prestaties en brandstofbesparing. In mei wordt de raket gelanceerd om op grote hoogte temperatuur-, stralings- en drukmetingen te verzamelen. Als deelnemers in het studententeam Aquilo bouwen zij raketten van composietmaterialen om kleine satellieten te lanceren die informatie verzamelen in het luchtruim. De eerste zelfgebouwde raket van Aquilo wordt in mei 2015 gelanceerd op het terrein van de militaire kazerne in ’t Harde.

De studenten werkten bij het bouwen van de raket samen met raketbouwvereniging Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) van de Technische Universiteit Delft. De raketten die DARE bouwt zijn echter grotendeels van aluminium. De Inholland-studenten leggen uit, dat hun ontwerp belangrijke voordelen heeft. Een raket van composiet is een stuk lichter en levert daarmee zowel betere prestaties als brandstofbesparing. Dat is een positieve ontwikkeling voor de bouw van ruimtevaartapparatuur wereldwijd meldt Yvar. “De raketbouw heeft geen duurzaam imago, maar met dit project slaat het zeker een duurzame richting in.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK