Is uw staatshoofd ‘hot’?

Nieuws | de redactie
6 augustus 2015 | De wereld heeft te lang geleden onder onaantrekkelijke leiders. Een Amerikaans pr-bedrijf heeft daarom "a scientific and unbiased ranking of world leaders" en ‘Hottest Heads of State’ opgesteld. Absolute winnaar is Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, de koning van Bhutan. Onze vorst staat pijnlijk laag. Hoe hoog prijkt premier Rutte?

De initiatiefnemers melden het volgende over hun lang verbeide ranking: “For too long, citizens of the world have suffered under the tyranny of unattractive leaders. Some people say that this is just the way things are: unattractive people have a death grip on the levers of power that will never be loosened. We say: Not with that attitude it won’t. By ranking the world’s leaders by looks, we hope to heighten voter awareness of this problem and shame the citizens of countries with unattractive leaders into rising up and staging coups or something.

If you disagree with our rankings of the hottest heads of state and government, you can voice your opinion on Twitter or by leaving a comment at the bottom of this page. Like any good sham democracy, we will take your comments under advisement.”

Loekasjenko en Willem Alexander

Klachten over de onfatsoenlijk hoge score van de tiran van Belarus, Alexander Loekasjenko, zal men negeren, zo meldt de website. Zou diens opmerkelijke liberalisering van het hoger onderwijs – zoals ScienceGuide noteerde in gesprek met zijn nieuwe HO-minister in Yerevan – dan reeds nu positief effect kennen?

U vindt hier de complete lijst van ‘Hottest Heads of State’, van 1 tot en met 199 (Kim Jong Un), inclusief de scores van onder meer Mark Rutte, Vladimir Poetin, ZMdK en de koning van Bhutan


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK