Van Malieveld naar duistere materie

Nieuws | de redactie
21 augustus 2015 | Sander Breur zat ooit de LSVb voor en voerde de strijd tegen de langstudeerboete en Halbe Zijlstra tot en met een stampvol Malieveld op de verjaardag van de bewindsman. Nu zoekt hij donkere materie in het universum vanuit een berg in Italie. Zelfs Science is onder de indruk.

Het toonaangevende wetenschapsblad heeft het artikel van Breur en een reeks collega’s waarmee hij verslag doet van zijn detectie-werk naar ‘ dark matter’ en ‘dark energy’  gepubliceerd. Daarvoor werden honderden dagen metingen gedaan in de Gran Sasso berg in Italie. Alsof dat niet genoeg is, heeft ook nog het blad Physical Review Letters een tweede artikel met inzichten van weer andere aard vanuit ditzelfde onderzoek gepubliceerd.

Een prachtig resultaat kortom, ook voor Breurs collega’s en leermeesters bij Nikhef en FOM. En ScienceGuide weerstaat de verleiding om te suggereren dat een zesde zintuig voor de detectie van donkere energie samen zou hangen met het regelmatig overleg in de Studentenkamer met staatssecretaris Zijlstra van het gedoogkabinet Rutte I.

U leest het artikel van Science over het werk van Breur en zijn collega’s hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK