Wordt HO-bestuur krachtiger zo?

Nieuws | de redactie
4 maart 2016 | Is het medezeggenschapsmanie of een natte krant? LSVb en VVD gaan weer met elkaar in debat in de Senaat, nu over ‘Versterking Bestuurskracht’. En moeten scholieren ook al volop meebeslissen in hun scholen? Op 14 april zoekt men daarover met elkaar en u de confrontatie.

Het is inmiddels een rijke traditie aan het worden. Senator Jan Anthonie Bruijn en de LSVb blijven elkaar opzoeken, knokken en genieten van de strijd met floret, vernuft en verbale kracht. Want hun ‘onderwijscafé’ in de Eerste Kamer moet zich wel steeds onderscheiden door een de Senaat waardige toon, diepgang en vrolijkheid van de discussies. Na edities over leraren en het HO-bestel komt nu de waarde van de input van studenten en scholieren in de besturing van het bestel aan de orde.

Laatste mogelijkheid

Heeft de Tweede Kamer zijn best gedaan bij de wet Versterking Bestuurskracht? Is er sprake geweest van overdaad aan formalisme en voorschriften, zoals de VVD aan die overzijde onder meer de liberale collega’s van D66 verweet? Heeft kersvers CU-Kamerlid Eppo Bruins met zijn reeks successen in aanscherpingen van die wet de rest het gras voor de voeten weggemaaid? Kan de Senaat eigenlijk alleen maar ‘ja en amen’ zeggen dus? “Dit is de laatste mogelijkheid om in de Eerste Kamer uw mening aan de Eerste Kamer te geven!” meldt de LSVb alert.

Alle reden dus om mee te doen aan deze discussie in deze bijzondere staatsrechtelijke omgeving. De LSVb, de VVD en het LAKS nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het Onderwijscafé in de Eerste Kamer op 14 april 2016. Met u zullen studenten, scholieren,  bestuurders, medezeggenschappers en Eerste en Tweede Kamerleden het debat aangaan.

Kortom:

Wat? VVD-LSVb Onderwijscafé, Debat over medezeggenschap in het middelbaar en hoger onderwijs.

Waar? Eerste Kamer, Binnenhof 21-23, 2513 AA Den Haag

Wanneer? 14 april, aanvang om 14.30

Inschrijven kan hier, meer informatie via de facebookpagina


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK