Tweede jaar voor Pro-Motor award

Nieuws | de redactie
13 januari 2017 | Vorig jaar nam Siemens-topman Ab van der Touw het initiatief om de positieve samenwerking tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven in het zonnetje te zetten. In 2017 wordt de Pro-Motor award voor de tweede keer uitgereikt.

De Pro-Motor award richt zich op de innovaties die plaats vinden in de Centers of Expertise en Centra voor Innovatief Vakmanschap in mbo en hbo waar bedrijfsleven, onderzoekers en studenten elkaar vinden om te werken aan innovatieve producten en toepassingen. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door het project Ekolectric dat werd opgezet door onder meer Accenda en het High Tech Centre Delft.

Met de award worden de activiteiten die plaatsvinden in de Centers of Expertise voor het voetlicht gebracht. Voor de buitenwereld is niet altijd even zichtbaar wat er allemaal in de innovatiecentra in het HBO gebeurt, maar studenten, ondernemers, docenten en professionals laten samen inmiddels al weer enkele jaren zien wat er in de ‘triple helix’ kan ontstaan.

Van startup naar scale-up

Ook in 2017 wordt er daarom weer een Pro-Motor award uitgereikt en dus nodigt de organisatie alles innovatiecentra uit hun plannen in te zenden. Elk Center kan één voordracht doen, het liefst in samenwerking met het CvB van de betrokken instellingen en met de partners uit het bedrijfsleven of maatschappelijke omgeving. Het thema voor 2017 is ‘van startup naar scale-up’.

Met dat thema richt de organisatie zich op kandidaten bij de Centra die blijk hebben gegeven van uitzonderlijk ondernemerschap. Dat kunnen dus startups zélf zijn, maar ook mensen of initiatieven die zeer bijdragen aan het blijvend succes en ondernemerschap van de triple-helix samenwerking.

Het is tot 1 februari aanstaande mogelijk een voordracht in te zetten. De Pro-Motor award wordt uitgereikt door een jury van deskundigen uit de ‘triple helix’. Zij beoordelen en wegen de voordrachten vanuit het veld van mbo, hbo en betrokken bedrijfsleven. De jury zal uit alle inzendingen vijf nomineren. Vanuit deze vijf wordt één winnaar gekozen, uitreiking van de prijs geschied op 23 maart 2017. Meer informatie is te vinden op www.pro-motor-award.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK