Transgender prijs voor Hanzehogeschool

Nieuws | de redactie
4 april 2017 | Maandag werd voor de eerste maal de Transzoen uitgereikt aan Michèle Garnier van de Hanzehogeschool. De prijs eert werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap.

Het was medewerker Niek Delfgou die zijn collega op de Academie voor Sociale Studies nomineerde voor de prijs. Hij onderging de afgelopen jaren een transitie en wilde zijn werkgever een schouderklopje geven voor het begrip en de ruimte die hiervoor gemaakt is. Michèle Garnier (dean van de Academie) nam de prijs in ontvangst. 

Koploper 

De Hanzehogeschool Groningen is de eerste instelling die deze prijs ontvangt van het Transgender Netwerk Nederland. De Transzoen beoogt werkgevers te complimenteren op hun beleid ten aanzien van transgender mensen onder hun werknemers.

Voorzitter van het Transgender Netwerk Nederland, Corine van der Dun, complimenteerde de hogeschool: “Een groot deel van de transgenders houdt hun transgender-zijn op de werkvloer verborgen. En dat is niet zonder reden: 40 procent van de transpersonen die op werk wél zichzelf zijn, voelt de gevolgen.  Gelukkig gaat het vaak ook wel goed. En daar is de Hanzehogeschool een uitstekend voorbeeld van.”

Verklaring van Dordrecht

Collegelid van de Hanzehogeschool Paul van der Wijk geeft ook aan dat het niet bij deze prijs blijft. De instelling gaat ook de Verklaring van Dordrecht ondertekenen. Deze verklaring schept een aantal verplichtingen ten opzichte van de werkgever om discriminatie tegen te gaan en transgender mensen te faciliteren in hun transitie-periode. Een aantal gemeenten ging de hogeschool voor maar de Hanze is de eerste instelling die zijn handtekening hier onder gaat zetten. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK