RUG trekt plan in voor campus in China

Nieuws | de redactie
29 januari 2018 | Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft besloten om de aanvraag voor het aanbieden van transnationaal onderwijs in Yantai niet in te dienen bij de minister van OCW. Het CvB betreurt dit, maar ziet onvoldoende draagvlak bij de Universiteitsraad voor deze aanvraag.

Collegevoorzitter Sibrand Poppema: “Dit betekent dat het CvB afziet van het plan om volledige opleidingen onder verantwoordelijkheid van de RUG in Yantai aan te bieden. Samen met de faculteiten en opleidingen onderzoeken we de komende tijd welke andere vormen van samenwerking in Yantai mogelijk zijn.” Het CvB informeert alle direct betrokken partijen over het besluit.

Internationalisering is een van de belangrijkste aandachtspunten in het strategisch plan van de RUG. Het is een belangrijk instrument om kwaliteit, innovatie en diversiteit van onderzoek en onderwijs te verbeteren. De RUG werkt al decennia lang samen op het gebied van onderwijs en onderzoek met internationale universiteiten, onder andere in China. Dat heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de positie die de RUG heeft ingenomen in de mondiale academische wereld.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK