Transitie naar duurzame samenleving

Nieuws | de redactie
30 juni 2006 | Prof.dr Jan Rotmans spreekt in rotterdam komende week over de wereld van het transitienetwerk. Rotmans is hoogleraar Duurzame systeeminnovatie en transities en directeur van het Dutch Research Institute of Transition. Rotmans gaat in op de kern van het transitienetwerk: de wisselwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek. Onze samenleving is voortdurend in verandering, en de opgave is richting te geven aan de transitie naar een duurzame samenleving. Dit gaat niet vanzelf, en om dit bij te kunnen sturen is een beter begrip nodig van de processen van transities en systeeminnovaties.

De opgedane kennis wordt in de praktijk toegepast. Dit levert vragen en input op voor het onderzoek. Dat is de kern van het transitienetwerk: de wisselwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek. Zoals het woord al zegt, verbindt het transitienetwerk mensen, bijvoorbeeld uit kennisinstellingen, overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het netwerk bestrijkt alle grote maatschappelijke transities en systeeminnovaties, zoals die in de landbouw, de energiesector, het waterbeheer, de bouw en de gezondheidszorg.

Donderdag 6 juli, 20.00 uur
Plaats: Woudestein, Faculty Club.
Info en aanmelden: www.newknowledgeclub.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK