Afgedankte computers vol info

Nieuws | de redactie
14 augustus 2006 | Hoeveel gevoelige informatie bevat de gemiddelde computer die aan de straat wordt gezet? Te veel, zo blijkt Brits onderzoek. Onderzoekers van Glamorgan University namen meer dan 300 tweedehands computers onder de loep en vonden van alles, waaronder allerlei bedrijfsgeheimen. Onderzoeksleider Andrew Blyth stelt daarom: "Companies and individuals still need to take this issue of the disposal of information stored on hard drives more seriously. Just from looking at this random sample it is obvious that there are millions of hard drives on public sale that still contain highly confidential material."


De meeste computers waren geschoond door middel van de Windows deleteknop, of door re-formatting. Deze handelingen kunnen echter gemakkelijk ongedaan gemaakt worden. Een kwart van de computers kwam van individuen die geïdentificeerd konden worden door data die op de harde schijf waren achtergebleven. Meer dan een derde van de computers kwam van bedrijven, waarvan 23% geïdentificeerd kon worden door data op de harde schijf, en waarvan 5% bedrijfsgevoelige informatie bevatte.

Dr Andy Jones, hoofd Security Technology Research bij BT, liet via VNUNet zijn verbazing blijken over de slordigheid waarmee bedrijven met oude computers omgaan: “Given the level of exposure that the subject has received in recent times, the availability of suitable tools to ensure the safe disposal of information, increasing legislative pressure and the increasing literacy of computer users, it is difficult to understand or explain why there is such poor implementation of this knowledge and tools in ensuring that disks are effectively cleaned before they are disposed of. When organisations dispose of surplus and obsolete computers and hard disks, they must ensure that, whether they are handled by internal resources or through a third party contractor, adequate procedures are in place to destroy any data and also to check that the procedures that are in place are effective.”«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK