e-Learning onderzoek verdaagd

Nieuws | de redactie
18 december 2006 | SURF heeft het e-Learning Research Programma stopgezet. In de begroting voor het jaar 2007 is geen geld uitgetrokken voor onderzoek naar de stand van zaken van e-learning in het HO. Dit betekent niet dat het programma wordt afgeschaft, maar eerst worden de onderzoeken uit de tweede ronde geëvalueerd. Wellicht wordt in 2008 wel weer geld vrijgemaakt voor het e-Learning Research Programma.


Het afgelopen jaar trok SURF 200.000 euro uit voor de financiering van vijf onderzoeken. Daarvan lopen er op dit moment drie, op de gebieden hergebruik van onderwijsmaterialen (uitgevoerd door het SCO-Kohnstamm Instituut, de ICT-afdeling van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool InHolland), open source software (door de Open Universiteit) en internationalisering (door de Rijksuniversiteit Groningen). Aanvankelijk was het de bedoeling dat de andere twee onderzoeken ook dit jaar zouden worden aanbesteed via een tenderprocedure, maar deze is uitgesteld. Ook hier wil SURF eerst de evaluatie afwachten van de drie te verschijnen rapporten. Valt die positief uit, dan worden deze twee onderzoeken in de loop van 2007 alsnog uitgezet. Meer hierover op Edusite.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK