Hoezo, bèta niet pikant genoeg?

Nieuws | de redactie
26 januari 2007 | Wandelende takken zijn niet alleen uiterlijk apart, sommige soorten kunnen zich zonder tussenkomst van een wandelende tak-man voortplanten. Deze maagdelijke voortplanting is niet weggelegd voor de achtpotige vogelspinnen. Daarvan zijn er soorten waarvan het mannetje slechts eenmaal in zijn leven de gelegenheid krijgt om een vrouwtjes vogelspin te bevruchten. Tijdens een lezing in de serie Insecten en Maatschappeij gaat ir. Eugene Bruins van Artis, woensdag 31 januari in de Aula van Wageningen Universiteit, in op insecten in huis en demonstreren twee volwassen roodknie-vogelspinnen live hoe hun paringsdate eruit ziet. Het publiek in de zaal kan de ontmoeting op een groot scherm volgen. 

 Recent is een van zijn roodknie-vogelspinnen een volwassen man geworden. Tijdens de lezing zal deze spinnenman worden voorgesteld aan een roodknievrouwtje terwijl de camera hun gedrag groot projecteert op de muur. Als de dieren alle aandacht negeren (stress onder de spinnen zal de poging niet ten goede komen) zal het publiek getuige kunnen zijn van het intieme leven van de roodkniespin.

Locatie: Aula Wageningen Universiteit – Gen. Foulkesweg 1a, Wageningen

Datum: woensdag 31 januari 2007

Tijd: 20:00-22:00 (zaal open 19:30)

Toegang: gratis

Voor meer details: www.ent.wur.nl/NL/Insecten+en+Maatschappij/


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK