Duale trajecten succes in techniek

Nieuws | de redactie
2 oktober 2007 | Aan de HU zijn dit collegejaar meer dan 2000 techniek-studenten begonnen te studeren, hetgeen in het hbo “een mijlpaal” wordt genoemd. Als grootste technische hogeschool groeide de HU-sector techniek dit jaar met 8% ten opzichte van het vorige collegejaar. Landelijk is die groei 3%. Oorzaak is de instroom van werkenden die zich bijscholen of in nieuwe technische hbo-opleidingen starten.

De toename van 8% is voornamelijk te danken aan de groeiende interesse voor de duale opleidingen, waarbij werken en leren wordt gecombineerd. Electronic Engineering & Design (Elektrotechniek) duaal is verantwoordelijk voor bijna de helft van de groei in die sector. Bij de voltijdopleidingen blijken dit jaar Bouwkunde, Security Technology en Mediatechnologie bijzonder populair.

En wie dacht dat vrouwen niet graag dit soort opleidingen volgt heeft het in Utrecht mis: de allereerste inschrijving deed Eva Souren voor de studie Bouwkunde. Zij krijgt van HU en IKEA Utrecht een totaal nieuwe inrichting voor haar studentenkamer.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK