Mythedoders winnen reis naar hun helden

Nieuws | de redactie
7 januari 2008 | Tim Smit en Steven Roeters hebben de eerste plaats bemachtigd bij de Be a Mythbuster -wedstrijd van Discovery Channel. Een jury boog zich over de vijf films met de meeste publieksstemmen en bepaalde dat de twee Nijmeegse natuurwetenschappenstudenten de uiteindelijke winnaars werden. De prijs: een reis naar San Francisco om de échte mythbusters van Discovery te ontmoeten. ‘We krijgen veel enthousiaste reacties en de aandacht van de media is ontzettend leuk’ zegt Tim. Steven haalt een visitekaartje uit zijn zak dat hij van een producent heeft gekregen. ‘Het leggen van contacten gaat snel in de mediawereld!’


In de film die de Nijmeegse studenten inzonden, ontraadselden zij de zelfgedoopte ‘Phone Book Myth’. Tim kwam op het idee om te onderzoeken of het mogelijk was twee ineengeregen Gouden Gidsen zomaar uit elkaar te trekken. Inmiddels is hun film op YouTube ruim 55.000 keer bekeken. In februari zal het winnende filmpje ook op Discovery worden uitgezonden.

Ondanks alle media-aandacht zijn de studenten gewoon op de faculteit bezig, zo blijkt op Voxlog. Steven: ‘Filmen is onze grote hobby, maar we moeten natuurlijk wel afstuderen.’ Daarop maakt Tim duidelijk dat het filmen wel een hele serieuze hobby is. ‘We zijn nu bezig met een project dat de working-title What’s in the Box draagt. Deze film behoort ook tot het genre ‘scientific’, maar is in tegenstelling tot het mythbusters filmpje puur fictief.’

Op 4 februari zullen de twee studenten naar San Francisco vliegen om daar de ware mythbusters, Adam Savage en Jamie Hyneman, te ontmoeten en van hen persoonlijk commentaar op hun film te ontvangen. Beiden kijken uit naar hun bezoek en verwachten er vooral veel lol te gaan beleven. ‘We hebben van een jurylid gehoord dat de mythbusters in het echt erg aardig en grappig zijn’, aldus Tim. ‘Bovendien zijn we natuurlijk erg benieuwd naar de stad’, besluit Steven.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK