Impuls voor technostarters

Nieuws | de redactie
30 maart 2009 | De TU Delft krijgt een Europese bijdrage van meer dan € 900.000 voor het project Technostarters – New Business Development YES!Delft. Daarmee kan het doorgroeiprogramma om technostarters ook na hun startfase van drie jaar te ondersteunen verder uitgebouwd worden.

De YES!Delft incubator bevat onder meer het doorgroeiprogramma Technogrowth om technostarters na de beginfase van drie jaar, ook in de volgende cruciale doorgroeifase te ondersteunen. Vijftien bedrijven worden geholpen bij het realiseren van groei in hun omzet, winst en personeel. Bovendien helpt YES!Delft deze bedrijven bij het opzetten van R&D-projecten en het verwerven van privaat kapitaal en worden er masterclasses voor de ondernemers verzorgd.

Giving Back
Het project Technostarters – New Business Development YES!Delft bevat naast het doorgroeiprogramma ook een zogenoemd Netwerk en Giving Back programma. Daarin wordt onder meer een informatiesysteem aangelegd waarin de ontwikkeling van alle YES!Delft-bedrijven in kaart wordt gebracht. Dit heeft tot doel om de band tussen de bedrijven onderling en met YES!Delft sterk te houden en daarmee de basis te leggen voor een programma waarin succesvolle bedrijven uit de YES!Delft-formule iets ‘terug kunnen doen’ en kunnen bijdragen aan de ondersteuning van technostarters in de toekomst.

Ten slotte wordt er een Investeringsfonds opgericht, waarmee kapitaal aan (doorgroeiende) technostarters verstrekt kan worden voor de ontwikkeling van prototypes of het opzetten van een productiefaciliteit en komen er laboratorium- en werkplaatsfaciliteiten beschikbaar voor TU Delft-technostarters die niet deelnemen in de YES!Delft-formule.

375 arbeidsplaatsen
De uitvoering moet leiden tot ruim dertig R&D-projecten met een totale waarde van € 10 miljoen en de ondersteuning van vijftien MKB-bedrijven en 75 technostarters. Dit alles moet vervolgens resulteren in € 15 miljoen aan private vervolginvesteringen en 375 nieuwe arbeidsplaatsen. Het project heeft een looptijd van drie jaar en wordt geleid door het Valorisation Centre van de TU Delft.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK