Twee jarigen

Nieuws | de redactie
9 september 2010 | Volgend jaar vieren twee unversiteiten een 75e lustrum, hun 375-jarig bestaan. Aan beide kanten van de oceaan werd in 1636 moed getoond. Men begon een nieuw centrum voor opleiding en onderzoek. Harvard en Utrecht. En dat vieren ze samen.

Bij de opening van het academisch jaar werd bekend gemaakt, datde twee instellingen zelfs in real time tegelijk envirtueel verbonden feest gaan vieren. Een simultaan symposium in degeesteswetenschappen staat in de steigers. “Het lustrum begint metde viering van de Dies Natalis op 26 maart 2011 en eindigt in hetbegin van de zomer. Het  lustrumprogramma wordt,traditiegetrouw, pas begin 2011 bekend gemaakt,” wil men nu alleennog kwijt.

Om vast de smaak te pakken te krijgen: hier een interview met Peter Galison. Hijis een van de 20 universiteitshoogleraren van Harvard, mensendie boven de ‘Schools’ uitstijgen. Galison – fysicus énhistoricus – sprak in Utrecht met ScienceGuide overnanoscience, de grensvlakken van kennis, de Vrede van Utrecht uit1713 en over hoe zijn films over geheimen, atoomwapens en openheidwetenschap en politiek opschudden.

En hier de recente column vanScienceGuide’s eigen columnist-correspondent in Harvard,Jonathan Mijs. Die is dan wel van de UvA, maar goed……


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK