HAN breidt HBO in Achterhoek uit

Nieuws | de redactie
7 januari 2011 | Doetinchem krijgt in 2011 een eigen kenniscentrum. De HAN en de gemeente hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een HBO kenniscentrum in het Graafschap College. Op dit moment telt de Achterhoek welgeteld één 4-jarige HBO-opleiding.

Met de vestiging van het kenniscentrum wil de HAN haarmaatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de regiolaten zien. In het kenniscentrum zal de focus liggen op het biedenvan opleidingen die aansluiten bij de vraag uit het beroepenveld inde Achterhoek en op voor de regio relevante innovatie enonderzoek.

Het is niet voor het eerst dat de HAN heeft geprobeerd deAchterhoek te betrekken. Een eerdere poging om een ‘associatedegree’ op te zetten in Doetinchem mislukte echter, omdat er teweinig aanmeldingen waren. Het nieuwe kenniscentrum zal dan ook inde eerste 2 jaar een ‘proeftuin’ zijn. “De ervaringen en inzichtendie worden opgedaan met het HBO Kenniscentrum dienen te leiden toteen model dat mogelijk ook in andere regio’s ingezet kanworden.”

De nadruk in het kenniscentrum zal gaan liggen op om- enbijscholing in het kader van het LevenLangLerenproject waar de HAN samen met 6 andere Hogescholen in participeert. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK