Hirsch Ballin terug in Tilburg

Nieuws | de redactie
10 januari 2011 | De band die Ernst Hirsch Ballin altijd heeft gehad met de UvT wordt weer strakker aangetrokken. Na 4 jaar Den Haag keert de oud-minister van Justitie en oud-staatsraad terug als hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht. En hij komt met een nieuw boek over de rechtsstaat. “Het is een voorrecht om wederom in zo’n stimulerend academisch klimaat te mogen werken.”

De band die Hirsch Ballin altijd heeft gehad met de UvT wordtweer strakker aangetrokken. Na 4 jaar enkel in Den Haag actief tezijn geweest, keert de oud-minister van Justitie en oud-staatsraadterug als hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht.”Het is een voorrecht om wederom in zo’n stimulerend academischklimaat te mogen werken.”

Ernst Hirsch Ballin die in 1979 cum laude promoveerde inAmsterdam, was van 1981 tot 1989 ook al actief als hoogleraar inTilburg. Het “betrokken zijn bij de opleiding van een nieuwegeneratie juristen” motiveert Hirsch Ballin nu weer om terug tekomen bij de UvT. Bovendien wil hij een boek schrijven over deconstitutie van  de rechtsstaat Nederland . “Niet tervervanging van de bestaande academische verhandelingen over hetstaatsrecht, maar om – ook vanuit de praktijk van ons staatsbestel- inzicht te geven in de uitgangspunten en de werking daarvan.”

Hirsch Ballin wordt in Nederland gezien als één van de meestvooraanstaande specialisten op het gebied van het staats- enbestuursrecht. Zijn werkzaamheden voor de UvT heeft hij altijdgecombineerd met een politieke carrière. Sinds 1977 was hijwerkzaam op het Ministerie van Justitie waarvan hij zowel van 1989tot 1994 als van 2006 tot 2010 bewindsman was. In die tijd is hij,met uitzondering van de laatste vier jaar, altijd verbondengebleven aan de rechtenfaculteit van de UvT. Ook werd hem doorformateur Balkenende in 2006 bij hoge uitzondering toegestaan alsminister lid te blijven van de KNAW, hoewel eigenlijk elkebewindsman zijn neven- en erefuncties bij aantreden moetopgeven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK