Burgemeester tegenover HvA

Nieuws | de redactie
3 februari 2011 | "Het is niet wenselijk om in een publieke functie geen hand te willen geven aan vrouwen." Burgemeester Van der Laan stelt zich in de gemeenteraad op tegenover het CvB van de HvA.

 

 

Eberhard van der Laan noemt het “een onwenselijke situatie,” dateen HBO-docent weigert vrouwen te begroeten door hen een hand tegeven. Een docent bedrijfseconomie beriep zich bij de HvA naterugkeer van een bedevaart naar Mekka op zijn geloof bij zijnbesluit voortaan vrouwen geen hand meer te geven.

Hoewel voorzitter Karel van der Toorn van de HO-combinatievan HvA en UvA dit ten principale acceptabel acht, reageerdede CMR met de mededeling het hier beslist niet meeeens te zijn.
 
De burgemeester van Amsterdam zegt nu dat “het niet wenselijk[is] om in een publieke functie geen hand te willen geven aanvrouwen. Het stadsbestuur staat hier dus anders in dan hetbestuur.” Interessant is dan de vraag of het docentschap aaneen hogeschool of universiteit beschouwd moet worden als eenpublieke functie. Het betreft hier noch een gekozen of gedelegeerdpolitiek ambt, noch een ‘public service’ functie in ambtelijkezin.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK