Docent wordt goeroe

Nieuws | de redactie
10 februari 2011 | Al enkele jaren heeft ICT-docent Frank Schenk van het lectoraat Digital World bij Inholland een eigen Youtubekanaal met lesmateriaal. De gevolgen blijven niet uit: “Gisteren zag ik opeens, dat ik op nummer 35 sta van de ranglijst ‘Meest bekeken goeroes’.”

 

“Vanuit mijn interesses en drive om studenten wat te kunnenbieden, heb ik onder dit account een aantal playlists(afspeellijsten) gemaakt, waarin ik filmpjes zet, waarvan ik denkdat ze nuttig zijn voor studenten.” Schenk geeft voornamelijkICT-vakken bij opleidingen als Bedrijfseconomie, Small Business& Retail Management en International Business & ManagementStudies.

De leukste filmpjes op zijn Youtubeaccount vindt Frank zijnverzameling uit de Matrix. “Ik probeer aan de hand van dezefragmenten studenten na te laten denken over keuzes, de wereld, hunstudie. Dit alles omdat ik ook studieloopbaanbegeleider ben en opdeze manier studenten aansprekende beelden wil laten zien endaarover met hen in gesprek wil komen.”

Dat eigen kanaal heeft hij ooit opgezet omdat “filmpjesstudenten meer aanspreken dan saaie stoffige teksten. Over hetalgemeen zijn de reacties van studenten positief. Ik krijg ook veelcommentaar op mijn privéfilms op mijn andere account.”

Op dit moment kent hij geen docenten die iets soortgelijks doenop Youtube. “Helaas. Het is leuk om zelf te doen en je zoekt tochiedere keer weer informatie over het betreffende vak of een module.Vanaf begin dit jaar ben ik ook bezig om studenten mij te latenvolgen op Twitter. Tot nu toe hebben zo’n 30 studenten dit gedaan.Elke dag komen er meer bij.”

Bekijk de video’s van Frank Schenk hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK