Masterclass van Operaster

Nieuws | de redactie
15 maart 2011 | Melanie Diener zingt niet alleen de de rol van Tove in de 'Gurre Lieder' van Schönberg bij Codarts en KC. U kunt ook een masterclass van de grote sopraan mee beleven.

 

356 jonge musici van Codarts en het Koninklijk Conservatoriumondernemen een muzikaal waagstuk: de Gurre Lieder van ArnoldSchönberg. Een uitzonderlijk werk uit zijn vroege oeuvre, toen hijnog meer Wagner dan Der Meister zelf wilde worden. Een uitvoering zoals zelden vertoond en vertolktin Nederland, kortom.

Een fameuze zangeres is daarbij bereid gevonden de rol vanTove te zingen: Melanie Diener. Maar zij doet meer. Opzondag 27 maart geeft zij bij Codarts eenmasterclass voor vier jonge zangers. De fijne kneepjes dus voor wiedroomt zelf ooit Elsa in ‘Lohengrin’ van Wagner te worden -Dienerzong deze rol al in Bayreuth en in Covent Garden- of deMarschallin in Strauss’ meesterwerk ‘Der Rosenkavalier’ te kunnenzingen. Of wie zoals zij hier diens Vier Letzte Lieder zouwillen kunnen vertolken. Of Wagners Wesendoncklieder: hier hoort en ziet u Melanie Diener in datmeesterwerk. 

Meer info vindt u hier.

Adres: Kruisplein 26 in Rotterdam; Locatie: Muziekzaal; Van14.00 tot 18.00 uur.
Entree: gratis (reserveren hoeft niet)


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK