Tornadovrij

Nieuws | de redactie
19 april 2011 | Shaw College kreeg de volle laag. Buiten Raleigh, North Carolina, had de wervelwind eigenlijk al veel van zijn kracht verloren, maar toen hij over de campus raasde, gingen de gebouwen er toch aan. De historisch belangrijke universiteit moest dicht, maar men geeft niet op.

Shaw is de oudste universiteit voor zwarte studenten in het oudeZuiden van de USA. De baptistische instelling werd opgericht zodradat in 1865 kon, in de periode van de Reconstructionna de Burgeroorlog en de afschaffing van de slavernij in staten alsNorth Carolina. Nu moet men zich grote zorgen maken of Shawdeze ramp overleeft. “It literally looked like a scene out ofHurricane Katrina,” zegt een van de studenten.

Twee van de vier studentenhuizen op de campus zijn verwoest ende andere gebouwen kregen veel schade. Maar het college van bestuuronder president Irma McClaurin geeft niet op. Snel besloot men totpraktiche maatregelen. Online-mogelijkheden worden geschapen omdocenten en studenten aan elkaar te koppelen om colleges ententamens toch doorgang te laten vinden. Ook kijkt men op kortetermijn hoe de summerschool ook dit jaar gerealiseerd kan worden.”Daarna gaan we herbouwen,” zegt de woordvoerder onversaagd.

Sommige studenten waren niet eens zo negatief over het feit datmen gedwongen tornadovrij had gekregen. Er leefden al watlanger klachten bij hen over de verouderde gebouwen enfaciliteiten. Een collega-universiteit in New Orleans gaf al aanerg mee te leven. men had dit allemaal zel al eensbeleefd.  “When you have an event like this happen, youhave to think, ‘Can we come back the way we were before, or isthere a new future for us?’ ” zegt Scott Cowen, depresident van Tulane University vol mededogen in de NYTimes.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK