Werknemers blij met Hogeschool Rotterdam

Nieuws | de redactie
8 december 2011 | De werknemerstevredenheid daalt in het onderwijs, zo blijkt uit landelijk onderzoek van Incompany 200. De Hogeschool Rotterdam presteert het best. Meer aandacht en transparantie zijn volgens de hogeschool de belangrijkste koersrichtingen die de hogeschool heeft ingezet.

“Alles bij elkaar lijkt het erop dat allemaal kleineverbeteringen gezamenlijk geleid hebben tot een positief beeld. Deprijs is een welkome verrassing. Blijkbaar ervaren de mensenHogeschool Rotterdam als een stabiele werkgever, in de hectischeomgeving van het hoger onderwijs. Dat is in deze tijd bestbijzonder”, laat bestuurslid Jan Roelof weten.

De Hogeschool Rotterdam heeft het afgelopen jaar een aantalstappen ondernomen om de werknemer tegemoet te komen. Zo is er eennieuw en duidelijker functiehuis neergezet waarbij het vanpeercoach tot lector inzichtelijk is hoe het carrièrepad kanverlopen. Daarnaast is er meer aandacht voor professionele ruimtevoor docenten.

De docent kan regelmatig aanschuiven bij panels om mee te pratenover het gevoerde beleid in de hogeschool. En via cursussen enworkshops kunnen de werknemers werken aan hun persoonlijkeontwikkeling.

Ondanks de positieve waardering die de hogeschool heeftgekregen, vormen de arbeidsvoorwaarden wel een verbeterpunt. Dehogeschool gaat onder haar personeel verder onderzoek doen naarmogelijke redenen achter deze mindere score. Roelof: “Het is in elkgeval duidelijk dat we op de ingeslagen weg moeten doorgaan.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK