Professor gaat Radboud leiden

Nieuws | de redactie
14 maart 2012 | Eén alerte student stond op de gang. En zo weten we: Gerard Meijer wordt de nieuwe voorzitter van de Radboud Universiteit. Een professor met een boeiend profiel, geen beroepsbestuurder.

Meijers naam ging rondzingen toen een wakkere medewerker vanANS-online, de Nijmeegse studentenkrant, liep te antichambreren bijeen besloten vergadering. Daar spraken de plaatselijke HO-bobo’sover een professor die bij Max Planck gewerkt had en binnenkortAbraham zou zien. Dat waren hints genoeg.

Even Googelen en Gerard Meijer sprong eruit: begin april wordthij vijftig. En hij heeft inderdaad een glansrijkewetenschappelijke loopbaan in de bèta-hoek, onder meer in Duitslandbij het gerenommeerde Max Planck Instituut in Göttingen. Hijpromoveerde in Nijmegen en is er nu weer terug als hoogleraar.

Met collegevoorzitter Meijer kiest de RUN voor een anderprofiel. Roelof de Wijkerslooth was de laatste in een reekstopbestuurders, die de universiteit van buiten kwamen leiden. Hijwas de directeur-generaal voor het HO-beleid geweest op hetministerie van OCW onder minister Ritzen. Met professor GerardMeijer komt nu een internationaal georiënteerde wetenschapper aanhet roer.

En wilt u de boeiende voorgeschiedenis van Max Planck en de naarhem genoemde instituten lezen, kijk dan hier naar hetverhaal van Robbert Dijkgraaf op ScienceGuide daarover. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK