Crisis in USA zet HO-keuze onder druk

Nieuws | de redactie
23 augustus 2012 | De crisis zet keuzes en kansen in HO-deelname zwaar onder druk in een land als de USA, waar hoge collegegelden en een leenstelsel domineren. 69% van de gezinnen hebben studie-opties laten vallen, veel meer studenten blijven thuis wonen. Ouders betalen ook minder mee bij studiekosten.

In een studie door Sallie Mae en Ipsos Public Affairs- How America Pays for College – komt naar voren hoeAmerikaanse families tot keuzes komen bij het studeren in tijdenvan hoge schulden, werkloosheid en sterk stijgende collegegelden.Men reduceert uitgaven waar mogelijk. 51% van de jongeren blijftvoorlopig maar vanuit het ouderlijk huis blokken en de helft heefter een roommate bij genomen.

Alles minder

61% van de studenten wil extra zijn best doen om kosten tereduceren en meer inkomsten te verkrijgen om hoe dan ook de studieaf te maken. 66% van hen verlaagt zijn eigen uitgaven voor anderezaken, 50% van de ouders doet daaraan mee.

Bij het kiezen van studies perkt men zich in, de American Dreamwordt aan plafonds gebonden. 29% van de betrokkenen koos ervoorliever een community college opleiding te doen dan naar eenuniversiteit te gaan. Dit aandeel steeg in twee jaar met 6%. In 69%van de gezinnen besloot men toch maar (dure) opties bij de keuzevan een studie weg te vlakken.

Studenten betalen niet alleen veel hogere bedragen, zij betalenook relatief meer. In vier jaar steeg de directe eigen bijdrage vanstudenten aan de totale kosten van het HO van 24% naar 30%, dat vanouders kromp van 45% naar 37%. 25% van de studenten gebruiktleningen van de overheid in Washington, 9% leningen van hun stad ofstaat, 1% particuliere kredieten. In totaal hebben studenten en hunouders hun uitgaven voor hoger onderwijs in een jaar met 5% latendalen.Crunchtime, zoals Amerikanen dat noemen. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK