Visies op kwaliteit

Nieuws | de redactie
14 november 2012 | Hoe profileer je je als universiteit en hogeschool nu echt op inhoud en naar je omgeving? Hoe overleven we de digitale onderwijsrevolutie? Hoe valideren we hoger onderwijs examens? Ron Bormans, Anka Mulder en Jan-Anthonie Bruijn geven reeds nu de aftrap voor hun NHOC-optredens.

Op 26 en 27 november staat het Rotterdamse WTC in het teken van de toekomst van het hoger onderwijs. Waar staan we nu en hoe springen we in op de uitdagingen waar de kennissector voor geplaatst staat?  

Toonaangevende collegevoorzitters als Ron Bormans (Hogeschool Rotterdam) en Martin Paul (Universiteit Maastricht) gaan met Frans van Vught van de Review Commissie op 26 november in hoe u uw hogeschool en universiteit het meest effectief kunt profileren, naar inhoud en aanpak, steeds gericht op de omgeving in de eigen regio en in Europa.

Ron Bormans

Hoe kunt u het beste de prestatieafspraken vormgeven en uw inzet daarin waar maken? Nu, voorafgaand aan het NHOC, doet Bormans door een videoboodschap alvast een aftrap voor de discussie. De centrale uitdaging is voor hem: “Je wilt kwaliteit leveren die regionaal betekenisvol is en landelijke voldoet aan de norm.” 

Anka Mulder

Anka Mulder van de TU Delft en voorzitter van het wereldwijde Open Course Ware Consortium zegt het nog vriendelijk diplomatiek. We zijn “in Nederland relatief conservatief” als het gaat om het omarmen van en optimaal profiteren van de mogelijkheden van digitaal onderwijs. En dat terwijl de HO-wereld met open edcuation, MOOC’s en andere omwentelingen revolutionair aan het veranderen is. Die revolutie in het HO staat dan ook centraal in haar presentatie op 27 november in Rotterdam.

Jan-Anthonie Bruijn

“In 2020 is het onderwijs nog beter dan het nu al is,” voorspelt Jan-Anthonie Bruijn. De AWT-voorzitter en toonaangevend adviseur van Mark Rutte stelde op verzoek van de HBO-raad het geruchtmakende advies ‘Vreemde ogen dwingen’ op. “De examens zullen als dit rapport gevolgd wordt beter extern geborgd zijn, zodat de studenten en ook de samenleving nog beter kunnen rekenen op de kwaliteit van de diploma’s in het HBO.” Hij geeft op het NHOC zijn visie op de toekomst van het hoger onderwijs en de kansen op kwaliteit voor HBO en WO. Hier zijn voorzet.

 

Ron Bormans, Anka Mulder en Jan-Anthonie Bruijn zullen op het Nationaal Hoger Onderwijs Congres hun visie op de ontwikkeling en de kwaliteit in het HBO en WO geven. Mis het en hen niet! Het gehele programma van het Nationaal Hoger Onderwijs Congres 2012 is hier te vinden. Aanmelden kan hier

 «
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK