Rutte zoekt jong talent op

Nieuws | de redactie
31 januari 2013 | Premier Rutte “wil zien waar startende ondernemers tegenaan lopen.” Daarom kwam hij naar Cube050, de incubator voor ondernemende studenten van de RUG en de Hanzehogeschool. “Daar helpen we jonge ondernemers in de eerste fase van hun ontwikkeling.”

“Als VVD-er is hij natuurlijk nauw verbonden met ondernemerschap. Hij wil zien waar startende ondernemers tegenaan lopen,” zegt Frans Donders, de directeur van Center of Entrepreneurship Value 050 en Incubator Cube050, die optrad als gastheer van de premier, die op uitnodiging van VNO-NCW te gast was in Groningen. “Rutte heeft gesproken met de studentondernemers. In de Incubator Cube050 helpen we jonge ondernemers in de eerste fase van hun ontwikkeling.”

Dat is volgens Donders nodig omdat juist bij hoog innovatieve bedrijven op andere vlakken wel wat hulp gebruikt kan worden. “Vaak is het product heel erg goed, maar is er op organisatorisch en administratief vlak wel een zetje in de rug nodig. Daar proberen wij in nauwe samenwerking met VNO-NCW bij te helpen. In de adviesraad waar binnenkomende ondernemers voor moeten pitchen zit ook iemand van VNO-NCW.”

Speciale brief mee gegeven

Rutte wilde bij zijn bezoek aan Groningen weten waar deze jonge ondernemers zoal tegen aan lopen, om te kijken waar hij vanuit politiek Den Haag hun innovaties en ontwikkeling van dienst kan zijn. “Problemen in wet- en regelgeving, de uniformering van de BTW regels in Europa bijvoorbeeld.”

Het Center of Entrepeneurship bood de premier daarom meteen een speciale Innovatiebrief aan. “We hebben onze mensen gevraagd te formuleren hoe zij denken dat de minister-president een bijdrage zou kunnen leveren aan innovatief ondernemerschap. Die mogelijkheden hebben we samengebracht in deze brief voor Mark Rutte.”

Naast Cube050 bezocht de minister-president op de Zernike Campus ook het bedrijf Polyvation dat in samenwerking met de RUG halffabrikaten voor toepassingen in de gezondheidszorg produceert. Tevens sprak hij met honours-studenten uit het Da Vinci project van de Hanzehogeschool. Deze studenten proberen samen antwoorden te vinden op maatschappelijke en economische vraagstukken. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK