Goed signaal van kwaliteit

Nieuws | de redactie
30 augustus 2013 | De HAN haalt haar instellingstoets met een positief oordeel. Voorzitter Kees Boele noemt dit bij de opening van het hogeschooljaar van grote betekenis. "Het legt de basis voor de kwaliteitscultuur die wij willen."

Boele onderstreepte de wijsgerige en principiële grondslagen onder wat wij in onze Europese cultuur ‘hoger onderwijs’ zijn gaan noemen. Voor het doen herleven van het besef van de waarde daarvan is een echte kwaliteitscultuur in het HBO van wezenlijk belang. De kritische zelfreflectie en externe validering van de eigen onderwijskwaliteit en de borging daarvan vormen het fundament van zo’n cultuur, betoogde de HAN-voorzitter.

Bildung en wijsheid

Dat vanuit de NVAO nu de aanpak en opzet daarvan bij de HAN met waardering wordt gezien, acht Boele dan ook een gunstig signaal bij de start van het nieuwe academisch jaar. Vorig jaar werdt door de Review Commissie ‘Van Vught’ de aanpak van de HAN al als excellent beoordeeld. De rede van Kees Boele was een uitwerking van de gedachten die hij ontvouwde in zijn vraaggesprek met ScienceGuide over Bildung en wijsheid. U lees dat gesprek hier.

Een vroegere collegevoorzitter van de HAN, Marcel Wintels, had bij zijn nakende afscheid bij Fontys ook een opbeurende boodschap op dit terrein. Zijn hogeschool is eveneens gunstig beoordeeld en daarmee voorzien van een instellingstoets door de NVAO.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK