Frank Stöteler nieuw bestuurslid HAN

Nieuws | de redactie
11 november 2013 | Frank Stöteler complementeert per 1 januari 2014 het College van Bestuur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Met deze benoeming wordt het CvB, dat nu nog bestaat uit voorzitter Kees Boele en Kristel Baele, aangevuld met een derde lid.

Frank Stöteler kent de HAN van binnenuit. Hij is in 1991 begonnen als directeur van de Pabo van wat toen nog de Hogeschool Gelderland heette. Daarna was hij onder andere lid van de directies van de faculteit Educatie en van de faculteit Economie en Management van de HAN.  Sinds 2008 is hij directeur van de faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij, de grootste HAN-faculteit.

Hart voor onderwijs én humor

Het definitieve besluit van de benoeming van Frank Stöteler nam de Raad van Toezicht oktober. De raad was al enige tijd geleden tot de conclusie gekomen dat gezien de omvang van de HAN met ruim 30.000 studenten en 3000 medewerkers,  en voor het realiseren van haar ambities om zich te ontwikkelen tot een university of applied sciences een derde collegelid nodig is. Wegens de voorzitterswisseling waarbij Kees Boele het stokje overnam van Ron Bormans eind 2012, heeft de Raad van Toezicht gewacht met de concrete invulling van dit voornemen.

Het leden van het CvB van de HAN zijn blij met de benoeming van Frank Stöteler. Doordat ze hem goed kennen, weten ze dat hij voor het college de gewenste versterking zal zijn. Frank Stöteler is iemand met hart voor onderwijs en studenten, is goed in bedrijfsvoering, is een leidinggevende met gezag, heeft een goed netwerk in de regio en, niet onbelangrijk, hij heeft een groot gevoel voor humor.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK