Digitaal klaarstomen voor auditie

Nieuws | de redactie
6 januari 2014 | Audities voor een conservatorium zijn zwaar. Codarts komt auditanten tegemoet met een online cursus die hen voorbereidt op het toelatingsexamen. De hogeschoolbegint een pilot voor de vakgroepen gitaar (Pop) en drums (Jazz, Pop & Wereldmuziek).

Deze pilot bestaat uit een online intakegesprek en een daarbij behorend advies op maat van Codarts. In de cursus worden deelnemers persoonlijk begeleid en kunnen zij naar eigen inzicht gebruik maken van digitale oefeningen en instructiefilms, waarin de auditant wordt voorbereid op het definitieve examen.

Online onderwijsvormen

“Het hedendaagse onderwijs gaat veranderen in de komende jaren,” vertelt Carlo de Wijs van de opleiding Jazz, Pop & Wereldmuziek.“ In een snel tempo worden online onderwijsvormen ontwikkeld die het traditionele onderwijsmodel op zijn kop kunnen zetten. Door slim in te spelen op de mogelijkheden die internet biedt kunnen we de expertise en ervaring van onze docenten delen met meer mensen dan ooit. Daarin zetten we nu als eerste kunstvakhogeschool in Nederland een belangrijke stap.”

De online cursus waaraan gerenommeerde musici als Lucas van Merwijk, Hans Eijkenaar, Hans van Oosterhout en Joost Patocka hun medewerking zullen verlenen zal op 6 februari gelanceerd worden bij de open nacht van de afdeling Jazz, Pop & Wereldmuziek bij Codarts. Het betreft eerst een pilot voor twee vakgroepen, maar  bij gebleken succes wil de Rotterdamse hogeschool het aantal vakgroepen uitbreiden.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK