Meester Jasper leraar van 2014

Nieuws | de redactie
7 oktober 2014 | De lezers van ScienceGuide kenden Jasper Rijpma al als de leraar geschiedenis die de 12-jarige Nizar el Azouzi een MOOC over Alexander de Grote liet volgen. Nu kent heel Nederland ‘meester Jasper’ van het Hyperion Lyceum in Amsterdam.

Het was Jet Bussemaker die de leerling van Jasper Rijpma destijds roemde, maar nu is ook de docent zelf aan de beurt. Jasper Rijpma is namelijk uitgeroepen tot de leraar van het jaar in het VO.

Hele leuke lessen

Voor de onderbouwing en bewijsvoering voor deze onderscheiding kun je niemand beter aanhalen dan Nizar. “Jasper Rijpma, mijn geschiedenisdocent, vond dat ik meer uitgedaagd kon worden over Alexander de Grote en bood mij deze MOOC aan. Ik was geïnteresseerd daarin en nam het aanbod aan en kreeg toen instructie van Jasper over zo’n MOOC, waar ik toen nog nooit van had gehoord. Ik vond het leuker om over het onderwerp Alexander de Grote te leren  op deze manier dan uit een boek.” 

“Jasper Rijpma geeft hele leuke lessen! Hij geeft geen les op de ’traditionele’ manier van een boek doorbladeren en de beperkte info doornemen, maar op een leuke, creatieve en vrije manier. Zo bedenkt Jasper Rijpma de geschiedenisopdrachten zelf en geeft hij veel vrijheid in zijn lessen. Ook nemen we de stof beter en op en leukere manier op dan bij andere lessen. Bij hem leer je de stof door middel van ervaring en inzicht in het onderwerp.” 

Meer van deze tijd

“De MOOC leek op de lessen van Jasper. Het was leuk om zo informatie over een onderwerp op te doen en daarbij ook digitale toetsen te maken. Leerlingen vinden het meestal fijn om digitaal te werken op school. Dat komt doordat dat meer van deze tijd is.” 

Jet Bussemaker schreef Nizar hierover onder meer: “Je laat ook haarscherp zien wat de bepalende factor is van de kwaliteit van ons onderwijs. Dat zijn de leraren: in jouw geval Jasper en Simon. Zij hebben gezien dat je behoefte had aan iets extra’s. Zij hebben ervoor gezorgd dat dit binnen je bereik kwam. Zij hebben hun enthousiasme op je overgedragen.” 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK