Meester Jasper leraar van 2014

Het was Jet Bussemaker die de leerling van Jasper Rijpma destijds roemde, maar nu is ook de docent zelf aan de beurt. Jasper Rijpma is namelijk uitgeroepen tot de leraar van het jaar in het VO.
Hele leuke lessen
Voor de onderbouwing en bewijsvoering voor deze onderscheiding kun je niemand beter aanhalen dan Nizar. “Jasper Rijpma, mijn geschiedenisdocent, vond dat ik meer uitgedaagd kon worden over Alexander de Grote en bood mij deze MOOC aan. Ik was geïnteresseerd daarin en nam het aanbod aan en kreeg toen instructie van Jasper over zo’n MOOC, waar ik toen nog nooit van had gehoord. Ik vond het leuker om over het onderwerp Alexander de Grote te leren op deze manier dan uit een boek.”
“Jasper Rijpma geeft hele leuke lessen! Hij geeft geen les op de ’traditionele’ manier van een boek doorbladeren en de beperkte info doornemen, maar op een leuke, creatieve en vrije manier. Zo bedenkt Jasper Rijpma de geschiedenisopdrachten zelf en geeft hij veel vrijheid in zijn lessen. Ook nemen we de stof beter en op en leukere manier op dan bij andere lessen. Bij hem leer je de stof door middel van ervaring en inzicht in het onderwerp.”
Meer van deze tijd
“De MOOC leek op de lessen van Jasper. Het was leuk om zo informatie over een onderwerp op te doen en daarbij ook digitale toetsen te maken. Leerlingen vinden het meestal fijn om digitaal te werken op school. Dat komt doordat dat meer van deze tijd is.”
Jet Bussemaker schreef Nizar hierover onder meer: “Je laat ook haarscherp zien wat de bepalende factor is van de kwaliteit van ons onderwijs. Dat zijn de leraren: in jouw geval Jasper en Simon. Zij hebben gezien dat je behoefte had aan iets extra’s. Zij hebben ervoor gezorgd dat dit binnen je bereik kwam. Zij hebben hun enthousiasme op je overgedragen.”
Meest Gelezen
Europese Unie: ‘Academische vrijheid in Nederland verslechtert’
UvA-studenten dagvaarden universiteit om internationalisering
Susanne Täuber: "Wie haar klacht niet laat afzwakken, wordt kapotgemaakt"
'Studentenwelzijn verbeteren zonder wetenschappelijk bewijs kan veel schade toebrengen'
Nederlandse universiteiten dalen op vrijwel alle domeinen in de QS-ranking
