Nieuwe rector in Eindhoven

Nieuws | de redactie
30 oktober 2014 | Frank Baaijens is de nieuw rector magnificus van de TU/e. Baaijens, die op 1 mei 2015 aan zijn nieuwe baan begint, is nu vicedecaan van de faculteit Biomedische Technologie/Biomedical Engineering. Een keuze in lijn met de samenwerking met Utrecht en de plannen van Philips, zo lijkt het.

“Frank Baaijens is een betrokken persoon en iemand die de koppeling tussen onderwijs en onderzoek maakt,” zegt RvT-voorzitter Baptiest Coopmans. “Hij is zelf een toponderzoeker, die bovendien begrijpt hoe je succesvol onderzoeksfinanciering aanboort. Het is iemand van de strategische lijnen en keuzes en een pleitbezorger van de multidisciplinaire aanpak van onderwijs en onderzoek, zoals de TU/e die voorstaat.”

HealthTech als speerpunt

Die strategische lijn, lijkt met het aanstellen van iemand uit het domein van de gezondheidstechnologie duidelijk te worden. TU/e is al langere tijd samen met de Universiteit Utrecht bezig met het ontwikkelen van een gezamenlijk onderwijsaanbod op het gebied van medische technologieën. Bovendien kondigde Philips onlangs aan zich specifiek op HealthTech te gaan richten.

Baaijens lijkt in dat licht de juiste man op de juiste plaats. “Ik kijk er naar uit om samen met de hele TU/e gemeenschap deze sterktes verder uit te bouwen, onze internationale positie te versterken en de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken,” zegt de nieuwe rector magnificus die zich zeer vereerd voelt met zijn benoeming.

Frank Baaijen volgt op 1 mei 2015 prof. dr. ir. Hans van Duijn op, die sinds 2005 aan het roer stond van de Technische Universiteit in Eindhoven. “We hebben een hele goede opvolger gevonden voor Hans van Duin, die we zeer erkentelijk zijn voor wat er in de afgelopen jaren is bereikt,” stelt RvT-voorzitter Coopmans dan ook. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK