Werk, groei en innovatie

Nieuws | de redactie
7 oktober 2014 | De AWT is AWTI geworden. De I is toegevoegd om met kracht nut en noodzaak van innovatie te onderstrepen. Het thema van het symposium ‘Innovatie werkt!’ is gekozen omdat investeren in innovatie zeer bijdraagt aan groei werkgelegenheid. Op 18 november organiseert AWTI het symposium: Innovatie werkt! om dit uit te diepen.

Dit vindt symposium plaats van 17:00 uur tot 19:00 uur in Pulchri Studio op het Lange Voorhout in Den Haag.

Werk, werk, werk

Het thema van het symposium is Innovatie werkt! en is ingegeven door het feit dat het kabinetsbeleid voor de komende jaren inzet op het creëren van werkgelegenheid. Investeren in innovatie is een effectieve manier om dit te realiseren. Dan is het wel zaak dat er voldoende goed opgeleide mensen beschikbaar zijn en komen. Bestaat er zoiets als opleiden voor innovatie en hoe ziet dat er dan uit?

Economische groei en de creatie van werkgelegenheid hebben in de komende decennia alleen kans van slagen als er voldoende goed opgeleide en innovatief denkende en werkende mensen beschikbaar zijn. Kunnen wij mensen opleiden voor innovatie? Wat maakt mensen creatief en innovatief? 

Tijdens het symposium brengen sprekers uit het bedrijfsleven inzichten vanuit de praktijk voor het voetlicht. Prof.dr. Derk Loorbach (DRIFT – Erasmus Universiteit) reflecteert vanuit een onderzoeksperspectief op de vraag wat ‘opleiden voor innovatie’ vereist en kan betekenen. HKU-voorzitter Jules van de Vijver kijkt vanuit het HBO, kunstonderwijs en de creatieve industrie naar de werking van innovatie door mensen met scheppende talenten. 

Programma Symposium Innovatie werkt! 

Dagvoorzitter: PG Kroeger (hoofdredacteur ScienceGuide).

16:30u.     Inloop.

17:00u.     Opening door de heer Uri Rosenthal, voorzitter AWTI.

17:10u.     Eerste praktijkvoorbeeld: de heer Jules van de Vijver (Voorzitter CvB Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Rol van de hogeschool in opleiden voor innovatie.

17:25u.     Tweede praktijkvoorbeeld: de heer Thijs Jurgens (Vice President Innovation Shell). Opleiden voor innovatie in de oliesector.

17:40u.     Derde praktijkvoorbeeld: mevrouw Heleen Herbert (Directie Heijmans Civiel). Opleiden voor innovatie in de bouwsector.

Pauze

18:20u.     Reflectie van de heer Derk Loorbach (Directeur DRIFT). Opleiden voor innovatie vanuit transitieperspectief.

18:35u.     Panelgesprek met de sprekers en AWTI-raadsleden mevrouw Valerie Frissen en de heer Tim van der Hagen.

18:50u.     Afsluiting gevolgd door pasta buffet.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, wel is aanmelding vooraf noodzakelijk. Het verzoek is dat voor 13 november aanstaande te doen. Graag ook aangeven of u wel of niet gebruik wenst te maken van het pasta buffet na het symposium. Aanmelden graag via 18november@awti.nl.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK