Gezond ouder worden op de agenda

Nieuws | de redactie
10 november 2014 | De discussie over de betaalbaarheid van gezond ouder worden staat in ons land volop en soms politiek persoonlijk en heftig op de agenda. Bij de Hanzehogeschool doet men hier in het Center of Expertise Healthy Ageing al langer praktijkgestuurd onderzoek naar. Op 13 november wordt in Groningen de stand van zaken opgemaakt.

“Je ziet dat de maatschappelijke uitdagingen veel steviger op de agenda staan bij de EU, met doorwerking in het Horizon 2020 programma,” zei Joost Degenaar, directeur van het Groningse Centre of Expertise vorig jaar bij het jaarlijkse symposium rond Healthy Ageing. Een jaar verder zijn de verschillende innovatiewerkplaatsen in alle opzichten actief.

Op 13 november zullen in het symposium in ‘De Appel’ in Groningen de laatste ontwikkelingen bediscussieerd worden. Naast Joost Degenaar zullen onder meer prof.dr. Henk Nies, bestuurslid van zorggroep Vilans en Christien de Graaf van het Alfa College hun licht laten schijnen over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het verbeteren van de gezondheidszorg voor ouderen. Daarnaast zullen drie verschillende innovatiewerkplaatsen hun onderzoek presenteren naar de inzet van kunst in de zorg voor ouderen en maatschappelijke participatie van psychisch beperkten.

Het programma begint om 13 november 13.30 in Groningen. Meer informatie over het symposium leest u hier. Aanmelden kan hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK