Groeipact zet in op kennis

Nieuws | de redactie
26 november 2014 | Het Groeipact van Juncker heet ‘the Investment Plan for Europe’ en bevat per lidstaat handreikingen waar extra investeringen een optimaal effect zullen hebben. Nederland krijgt een glasheldere boodschap, die de HO-tour en Wetenschapsagenda richting kan geven: investeer in kennis en onderwijs.

In het ‘country profile’ waarmee lidstaat Nederland en de bijzondere kansen voor groeiherstel als het ware geportretteerd worden, staan de volgende kernaanbevelingen:

-Given the low level of private investment, additional investment, in particular in R&D and education, need to be made to support long-term growth prospects. The necessary transition to more sustainable energy production is lagging behind most other EU Member States, showing the need for substantial investments to close this gap.

-Given the relatively low level of private R&D expenditure, an increase could potentially offer a large payoff in terms of growth. Additional investment in energy saving and renewable energy could also contribute significantly to economic welfare. Finally, long-term growth prospects of The Netherlands can be increased by improving the quality of education, and channelling additional funding to basic research.

U vindt hier de nieuwe site van de Commissie waarin het Investment Plan uitvoerig wordt toegelicht, ook per land. Tevens staat daar de vervolgaanpak al helder aangegeven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK